søndag 9. januar 2011

En sondag i Swaziland

Hva gjor man en sondag i Swaziland?

Forst gikk vi til en engelsk gudstjeneste kl. 9.00 i Zakhele church, en stor Swazi menighet like ved senteret.  Det var en livlig gudstjeneste med fantastisk sang. Vaar tidligere nabo (fra 1996) ledet sangen sammen med en gruppe. Det er bevegelser og mange stemmer! Menigheten hadde bygd ny kirke siden vi var der, og har naa minst to gudstjenester, en paa engelsk og en paa siswati, den siste best besokt, men det var ganske mye folk ogsaa p[ den den engelske. Imponerende bygg, ikke minst med tanke paa at de har bygd den med egne midler. Trivelig aa treffe gamle kjente.

Etterpaa gikk vi paa gudstjenesten paa Helemisi senteret der vi bor. Den startet kl. 11. Denne menigheten ble dannet paa slutten av vaart opphold her. Naa var det mye folk ogsaa her, sarlig yngre folk. Guds rike vokser i Swaziland. Her traff vi bl.a. pastor Khumalo og familien hans, som var med og startet senteret naar vi var der for 11 aar siden. Levende sang og utfordrende tale om aa laa troen vokse i det nye aaret!

Etterpaa begynte vi aa bli sultne, og vi dro til et nytt sted - Summerfield - mellom Manzini og Mbambane. Her har eieren laget en storslagen botanisk hage med kunstige dammer, statuer av afrikas dyr, restaurant i stilig afrikansk arkitektur, smaa paviljonger i hagen der man kunne spise, svaert god mat. Og rimelig! Omraadet er noe av de vakreste jeg har sett paa mine mange reiser. Vi hadde en deilig lunsj!  Og saa var jo dagen neste gaatt, og det var hjem aa skrive litt meldinger og blogg.




Afrika er ikke bare nodhjelp og fattigdom. Det er ogsaa mye fint.

2 kommentarer:

  1. Så spennende å høre! Zakhele har jo blitt kjempefint!! Vi var også i den botaniske hagen. Det er storslagent:)
    Ha en fin uke! klem debora

    SvarSlett